Προσδεθείτε…

Με εντάσεις και επεισόδια εντός και εκτός της Βουλής· με απαράδεκτες απειλές διαγραφών βουλευτών από τις επαγγελματικές τους ενώσεις· με παιάνες για την υλοποίηση των δεσμεύσεών της από την κυβέρνηση· με σκληρή κριτική απ’ την αντιπολίτευση· με έναν αισχυντηλό συνδυασμό υπερτονισμών και αποσιωπήσεων από πλευράς των κυβερνητικών βουλευτών· με ποίηση και λογοτεχνία και με 153 θετικές ψήφους εν τέλει, ο νέος νόμος για το ασφαλιστικό είναι πλέον γεγονός. Το πλαίσιο που δημιουργεί εμπλέκεται με το φορολογικό αντίστοιχο, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για φοροδιαφυγή, φοροαποφυγή και εισφοροαποφυγή στο περιβάλλον μιας οικονομίας θνήσκουσας.

Με τέσσερις μήνες αποχή των δικηγόρων κατά της ψήφισής του, η ήττα από την ψήφιση του  νόμου αυτού είχε εξ αρχής υιοθετηθεί από την ηγεσία του δικηγορικού σώματος. Υπήρξε βέβαιο επίσης εξ αρχής, ότι η αυτοκτονία δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για την αντιμετώπιση του φόβου του θανάτου. Η αποχή συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Οι προθέσεις της ηγεσίας δεν έχουν διαφανεί ακόμη, ενώ το δικαστικό έτος ολοκληρώνεται τον επόμενο μήνα. Η διαχείριση της ήττας φαίνεται να είναι αυτή τη στιγμή το επίδικο, ενώ είναι πανεύκολο η διαχείριση αυτή να οδηγήσει σε διεύρυνσή της.

Η ηγεσία του δικηγορικού σώματος έκανε μία επιλογή υψηλού ρίσκου, χωρίς πιθανότητα δικαίωσης του διακηρυγμένου στόχου της. Οι νέες συνθήκες θα επιφέρουν γρήγορες και βίαιες αλλαγές στην άσκηση της δικηγορίας, οι οποίες όμως, δεν θα αφήσουν τους δικηγορικούς συλλόγους στο απυρόβλητο. Προς το παρόν, προσδεθείτε…

Ντόρα Τσικαρδάνη

Σχολιάστε

Filed under ΓΝΩΜΕΣ, ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΕΡΓΙΩΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s