Διάλογος με αφορμή την Ευρωπαϊκή ημέρα Πολιτικής Δικαιοσύνης

Το Ελληνικό Τμήμα του Ευρωπαϊκού Δικτύου σε Αστικές και Εμπορικές Υποθέσεις καλεί σε διάλογο, με αφορμή τη χθεσινή (20.12.12) ευρωπαϊκή ημέρα πολιτικής δικαιοσύνης. Πλήρης η ανακοίνωση είναι αυτή:

«Με αφορμή τη σημερινή ευρωπαϊκή ημέρα Πολιτικής Δικαιοσύνης, το Ελληνικό Τμήμα Ευρωπαϊκού Δικτύου σε Αστικές και Εμπορικές Υποθέσεις, ανοίγει ένα εποικοδομητικό και γόνιμο διάλογο με την ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή που έχει συγκροτηθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την αναθεώρηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, αναλύοντας τέσσερα επίκαιρα νομοθετήματα, που κατά περίπτωση δημιουργούν έντονες προκλήσεις για την ελληνική πολιτική δικονομία. Συγκεκριμένα:

1)    Διεθνείς απαγωγές παιδιών και Ευρωπαϊκός Κανονισμός (ΕΚ) 2201/2003, για τη διεθνή δικαιοδοσία και την αναγνώριση και εκτέλεση αποφάσεων σε γαμικές διαφορές  και διαφορές γονικής μέριμνας.
2)    Ευρωπαϊκή Διαταγή Πληρωμής, Κανονισμός (ΕΚ) 1896/2006.
3)    Διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις, Οδηγία 2208/52/ΕΚ (Ν. 3898/2010).
4)    Ευρωπαϊκός Κανονισμός (ΕΚ) 4/2009 για τη διεθνή δικαιοδοσία, το εφαρμοστέο δίκαιο, την αναγνώριση και εκτέλεση αποφάσεων και τη συνεργασία σε θέματα υποχρεώσεων διατροφής.

Οι κύριοι στόχοι  του Ευρωπαϊκού Δικαστικού Δικτύου σε Αστικές και Εμπορικές Υποθέσεις, που συστήθηκε με απόφαση του Συμβουλίου Ε.Κ. στις 28 Μαΐου 2001, είναι η βελτίωση της πρόσβασης στη Δικαιοσύνη και η απλοποίηση της δικαστικής συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ».

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s