Αδαμόπουλος: Συγχαρητήρια στη νέα ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και διεκδίκηση «πλήρων αποκηρύξεων»

Με δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΔΣΑ χαιρετίζει τον σχηματισμό της κυβέρνησης και εύχεται στον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη καλή επιτυχία, κάνοντας και τις σχετικές «υπομνήσεις». Η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:

«Το αποτέλεσμα των πρόσφατων Βουλευτικών Εκλογών κατέστησε αναγκαία τη συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης συνεργασίας, η οποία καλείται να διαχειριστεί μείζονα ζητήματα εθνικής σημασίας, διαθέτοντας πλέον την απαραίτητη δημοκρατική νομιμοποίηση και κατέχοντας την πλειοψηφία των εδρών στο Κοινοβούλιο, γεγονός που αποκαθιστά πια  μετά από καιρό  την αρμονία μεταξύ της κοινοβουλευτικής σύνθεσης και της λαϊκής βούλησης.

Όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες ευελπιστούν στην αποκατάσταση της κοινωνικής ομαλότητας, μέσα σε ένα πλαίσιο εύρυθμης λειτουργίας των θεσμών, που θα διασφαλίζει την αναγκαία πορεία εθνικής ανασυγκρότησης και ανάκτησης της εθνικής αξιοπρέπειας.

Από την πλευρά μας, ως Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, δεσμευόμαστε να εντείνουμε τις ενέργειες που επιτάσσει η θεσμική μας αποστολή, προσδοκώντας η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποδείξει έμπρακτα το σεβασμό της προς τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Ο Δικηγορικός κόσμος της χώρας εύχεται στο συνάδελφο και νέο Υπουργό κ. Αντώνη Ρουπακιώτη  με τον οποίο σημειωτέον είχαμε άριστη συνεργασία κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Υπηρεσιακού Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά και στον επίσης συνάδελφο Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Καραγκούνη, κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο τους και διακηρύσσει την πρόθεσή του να συμβάλει σε έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο με στόχο την αντιμετώπιση των πάγιων προβλημάτων και δυσλειτουργιών του κλάδου και εντέλει την αναμόρφωση της Δικαιοσύνης ως θεσμού, πάντοτε σε ένα αυτονόητο πλαίσιο απόλυτου σεβασμού της ιδιότητας των Δικηγόρων ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης και έμπρακτης καταδίκης κάθε προσπάθειας προώθησης και εξυπηρέτησης οργανωμένων ιδιοτελών συμφερόντων.
Υπό αυτά τα δεδομένα, θεωρούμε αναγκαία προϋπόθεση την πλήρη αποκήρυξη λογικών ασύμβατων με την ιδιαίτερη φύση του δικηγορικού λειτουργήματος και την αποδέσμευση από πρακτικές ανοίκειων μεθοδεύσεων που παρεμποδίζουν την ακώλυτη λειτουργία της Δικαιοσύνης ως θεσμού, αποβαίνοντας σε βάρος του πολίτη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ»

Σχολιάστε

Filed under ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s