Επιμένοντας αντιμνημονιακά, αντισυνδικαλιστικά, ανορθολογικά…

Συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισε η Ολομέλεια των Προέδρων, επιμένοντας αντιμνημονιακά και «πολιτικά», άνευ κλαδικών αιτημάτων και αγνοώντας το γεγονός, ότι ουσιααστικά βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Με το δελτίο τύπου της η Ολομέλεια μιλά για «επιχειρούμενη αποδόμηση» του δικηγορικού επαγγέλματος, στην οποία, βέβαια, συμβάλλει τα μέγιστα με την πολιτική των συνεχών αποχών. Μια πολιτική, που, υπονομευμένη εξ αρχής από τις αντιφάσεις  και ανεπάρκειές της, υπονομεύτηκε οριστικά από τη στάση του Δ.Σ.Α., ο οποίος με απόφαση του Δ.Σ. του διαχωρίζει τη στάση του από αυτήν της Ολομέλειας και ΔΕΝ απέχει, παραμένοντας σε εγρήγορση (sic). Η απόφαση ελήφθη μετά από πρόταση του προέδρου του ΔΣΑ κ. Αδαμόπουλου, αρχιτέκτονα της αντιμνημονιακής – πολιτικής στάσης του κλάδου, ο οποίος όμως, αναθέτει πλέον τον αντιμνημονιακό αγώνα στους γενναίους επαρχιακούς συλλόγους….

Αγαπητοί συνάδελφοι, η γελοιότητα ο χειρότερος εχθρός μας….

Η ευθύνη του σχολίου της Ντόρας Τσικαρδάνη.

Το δελτίο τύπου της Ολομέλειας, έχει ως εξής :

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κατά τη σημερινή συνεδρίασή της στην Αθήνα αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των Δικηγόρων της χώρας και, πιο συγκεκριμένα, την αποχή από τα καθήκοντά τους την Τρίτη 20 και Τετάρτη 21 Μαρτίου, την Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Μαρτίου και την Πέμπτη 5 και Παρασκευή 6 Απριλίου 2012.

Η δικηγορική κοινότητα της χώρας επισημαίνει εκ νέου τα αδιέξοδα με τα οποία μας φέρνουν διαρκώς αντιμέτωπους ως κράτος οι μνημονιακές πολιτικές εξωθεσμικής σύλληψης, οι οποίες – ερχόμενες σε αντίθεση με βασικές παραδοχές του Συντάγματος, του εν γένει δικαιικού μας αλλά και του ευρωπαϊκού πολιτισμού – ισοδυναμούν με καταστρατήγηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και κράτους δικαίου. Περαιτέρω, εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για την επιχειρούμενη αποδόμηση του δικηγορικού λειτουργήματος στην οποία οδηγεί η ψήφιση του δευτέρου μνημονίου και η εξ αυτού υπαγορευόμενη μεταρρύθμιση του Κώδικα περί Δικηγόρων. Οι μνημονιακές αυτές ρυθμίσεις είναι βέβαιο πως έχουν ως στόχο την ποδηγέτηση της Δικαιοσύνης υπό τις οδηγίες και το πνεύμα της τρόικας, η οποία επιχειρεί δίχως καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να υποκαταστήσει τις προβλεπόμενες θεσμικές λειτουργίες.

Από το Γραφείο Τύπου

Και, αυτό του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών υπερψηφίστηκε η πρόταση του Προέδρου κ. Γιάννη Αδαμόπουλου για την αναστολή των κινητοποιήσεων των Δικηγόρων της Αθήνας υπό τη μορφή αποχών από τα καθήκοντά τους.

Η δικηγορική κοινότητα της Αθήνας παραμένει σε διαρκή εγρήγορση αναφορικά με τα προβλήματα του κλάδου και κάθε επερχόμενη σχετική με τη δικηγορία μεταρρύθμιση και θα επανεξετάσειστο μέλλον τη στάση της επί συγκεκριμένης βάσης αμέσως μόλις προκύψει διαδικασία κατάθεσης και ψήφισης νομοσχεδίου ή άλλης ρύθμισης που άπτεται κατά οποιονδήποτε τρόπο του δικηγορικού λειτουργήματος.

Από το Γραφείο Τύπου

1 σχόλιο

Filed under ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΕΡΓΙΩΝ

One response to “Επιμένοντας αντιμνημονιακά, αντισυνδικαλιστικά, ανορθολογικά…

  1. Πράσινος

    Αγαπητή μου Ντόρα, δεν είναι πως ζούμε τη γελοιότητα, είναι πως κάποιοι σχεδίασαν ένα επώδυνο τέλος και δυστυχώς εμείς οι απλοί δικηγόροι του μεροκάματου, επιβεβαιώνουμε με τη στάση μας ότι η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι η πιο αδύναμη μορφή της γνώσης. Ίσως έχουμε ταυτίσει την Αλήθεια με την Πλάνη. Και επειδή η γελοιότητα έχει όρια, η ανοχή μας δεν έχει! Και αυτή τη φορά η επιλογή να είναι δική μας: κανένας δεν μπορεί να μετατρέψει το δικαίωμα σε υποχρέωση, κανένας δεν μπορεί να μας οδηγήσει σε υποχρεωτική αποχή, κανένας δεν μπορεί να μας οδηγήσει σε εθελούσιο αυτοχειριασμό… Η κατάσταση στα χέρια μας!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s