Ψήφισμα για τον Τ.Υ.Δ.Ε.

Οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της περιφέρειας, που υπάγονται στην ασφάλιση του ΤΥΔΕ, εξέδωσαν το παρακάτω ψήφισμα, αντιδρώντας στην κατάσταση του ταμείου, που πλέον αποτελεί τομέα του ΕΤΑΑ. Το ψήφισμα έχει ως εξής:

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΠΡΟΣ

-Tον κ.ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

-Το ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ (Ε.Τ.Α.Α.)-ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΕΠΑΡΧΙΩΝ (Τ.Υ.Δ.Ε.)

*************************

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Περιφέρειας της Ελλάδος, που υπάγονται για την υγειονομική τους περίθαλψη στον ΤΥΔΕ-ΕΤΑΑ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ

Για την παντελή αδιαφορία των αρμοδίων προς τους Δικηγόρους της Επαρχίας, οι οποίοι ενώ έχουν εμπρόθεσμα καταβάλει τις εισφορές τους και συνεχίζουν μέσω του ενσήμου ΤΥΔΕ να ενισχύουν καθημερινά τα οικονομικά του, εν τούτοις το ΤΥΔΕ έχει ουσιαστικά σταματήσει την καταβολή των υποχρεώσεών του, τόσο προς τα φαρμακεία, τα οποία (μέσω των φαρμακευτικών τους συλλόγων) έχουν καταγγείλει τις συμβάσεις τους με τον ΤΥΔΕ, όσο και προς τους ιατρούς (οι οποίοι επίσης διακόπτουν τις συμβάσεις τους) και επιπρόσθετα οφείλει στα μέλη του δαπάνες φαρμακευτικής, ιατρικής, οδοντιατρικής, παρακλινικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, οι οποίες ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, από το έτος 2009 και ήδη και τα δημόσια Νοσοκομεία δεν δέχονται τα μέλη του.

Έτσι, λοιπόν, οι δικηγόροι της περιφέρειας είναι σήμερα αναγκασμένοι να πληρώνουν τα φάρμακα τους, τους γιατρούς, καθώς και τα δημόσια νοσοκομεία και ουσιαστικά δεν έχουν υγειονομική περίθαλψη και είναι παντελώς ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ.

Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, ιδιαίτερα δε για όσους δικηγόρους πάσχουν από σοβαρές και χρόνιες παθήσεις, που χρειάζονται φάρμακα υψηλού μηνιαίου κόστους και χρειάζεται άμεση επίλυση.

Είναι αυτονόητο ότι η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό για κάθε άνθρωπο, επομένως η ευθύνη των αρμοδίων, για παράλειψη οφειλομένων νομίμων ενεργειών, είναι μεγάλη, αφού απειλείται από τις παραλείψεις τους ακόμα και η ζωή μας.

Τα γεγονότα αυτά πλήττουν στους δύσκολους σημερινούς καιρούς σοβαρά τον ατομικό, οικογενειακό προϋπολογισμό κάθε ασφαλισμένου δικηγόρου, που εξ’ ιδίων έχει καταβάλει δαπάνες ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης σημαντικού ποσού, οι οποίες ουσιαστικά δεν του επιστρέφονται ποτέ.

ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ.

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Περιφέρειας διαμαρτυρόμαστε έντονα προς τον κ.Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και προς τις διοικήσεις ΕΤΑΑ και ΤΥΔΕ για την απαράδεκτη δημιουργηθείσα κατάσταση υγειονομικής περίθαλψης των δικηγόρων της περιφέρειας και απαιτούμε την άμεση επίλυση του προβλήματος με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Σχολιάστε

Filed under ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s