Απ’ το κόμμα στο σκώμμα (λίγο πριν το κώμα)

 Διαβάζω και ξαναδιαβάζω την ανακοίνωση της Συντονιστικής των Δικηγορικών Συλλόγων και την κοινή τοιαύτη με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και το ΤΕΕ, οι οποίες αποτελούν τη βάση της αποχής – απεργίας της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου. (Και οι δύο ανακοινώσεις εδώ).

Τα έχοντα σχέση με την ποιότητα της δικηγορίας κλαδικά ζητήματα, ως επάγγελμα – λειτούργημα  που πλήττεται, αναφέρονται γενικώς και αορίστως στην ανακοίνωση της Συντονιστικής, η οποία, ας σημειωθεί, ουδεμία πρόταση κατέθεσε μέχρι σήμερα για την τροποποίηση του Κώδικα περί Δικηγόρων και για το είδος της δικηγορίας, που οραματίζεται, εγκαταλείποντας την πολιτική του συγκεκριμένου (οριστικά;). Η κοινή ανακοίνωση όμως, είναι απείρως αποκαλυπτικότερη: Καλεί τελικά τους επιστήμονες – μέλη των υπογραφουσών οργανώσεων σε «πολιτική απεργία»,  με λόγο, προβιβασμένο σε λόγο πολιτικού κόμματος. Μία ματιά στα «σημεία» της κοινής δράσης, είναι αρκετή. Προσωπικά δεν γνωρίζω ιστορικό προηγούμενο τέτοιας απεργίας με θετικό αποτέλεσμα, είτε για τα μέλη των συμμετεχόντων σ’ αυτήν κλάδων, είτε για το σύνολο των πολιτών, των οποίων έχει αυτοκλήτως αναληφθεί η υπεράσπιση. Η επιθετικότητα της επιλογής σχετικοποιείται με την μικρή (ημερήσια) διάρκεια της απεργίας.

Στα σημεία αιχμής της ανακοίνωσης συμπεριλαμβάνεται πρόσκληση του συνόλου του ελληνικού λαού σε μποϋκοτάζ των γερμανικών προϊόντων. Ήδη, για ευνόητους λόγους, έχω δεχτεί την χλεύη, λόγω της «πρόσκλησης» αυτής. Φύσει και θέσει θεωρώ την κριτική -ακόμη και την πιο ανελέητη- συμβολή. Ίσως λόγω καταγωγής όμως, -στην Κοζάνη το σκώμμα είναι ανελέητο- τρέμω την ολοκληρωτική αποδόμηση, που μπορεί να επιφέρει αυτό.

Νομίζω, ότι οι ηγεσίες των τριών επιστημονικών κλάδων, σε μία στιγμή εξαιρετικά κρίσιμη για τα χειμαζόμενα μέλη τους, αλλά και τη χώρα, παρέδωσαν απλώς τα μέλη τους στην διαδικασία αυτή.

  Ντόρα Τσικαρδάνη,

Μέλος του  Δ.Σ. του  Δ.Σ.Κ.

Advertisements

1 σχόλιο

Filed under ΓΝΩΜΕΣ

One response to “Απ’ το κόμμα στο σκώμμα (λίγο πριν το κώμα)

  1. pfffffffffffff

    KAI H κομματικη τοποθετηση εχει ορια , ξυπνηστε απο το ληθαργο της κομματικης σας ταυτοτητας , συναδελφε ξεκόλα γιατι μας ξεπουλησαν ηδη και σαφως οφείλουμε να συμπορευθούμε με την κοινωνια και τους συμπολιτες μας που υποφερουν !! Αισχος για τους σοσιαληστες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s