Συνάντηση Παπαδήμου με την ηγεσία της Δικαιοσύνης

Συνάντηση με την ηγεσία της Δικαιοσύνης είχε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, κ. Λ. Παπαδήμος. Εϊναι προφανές, ότι τα θέματα ήταν πολλά και καυτά. Η επίσημη ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού, είναι η εξής:

«Με τους προέδρους των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων καθώς και με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου συναντήθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που απασχολούν τη Δικαιοσύνη, και ιδιαίτερα όσα σχετίζονται με την ταχύτητα στην απονομή της.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της Δικαιοσύνης, όχι μόνο για την προστασία των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών, αλλά και σε σχέση με το ξεπέρασμα της κρίσης και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, με έμφαση σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις. 

Οι δικαστές αναφέρθηκαν στις ιδιαίτερα σημαντικές αλλαγές του νέου νομοσχεδίου, αλλά και στα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ενημέρωση για τις παραιτήσεις των δύο αντιεισαγγελέων οικονομικού εγκλήματος, και υπογράμμισε την ανάγκη να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η έρευνα που έχει ξεκινήσει.

Στη συνάντηση πήραν μέρος ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Ρένα Ασημακοπούλου, ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ιωάννης Καραβοκύρης και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης η Γενική Επίτροπος της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, κ. Ελένη Διακομανώλη-Ανδρειωτέλλη, ο Γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Διονύσης Λασκαράτος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και ο Υπουργός Επικρατείας (και τέως Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας) κ. Γιώργος Σταυρόπουλος».

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s