Τροποποίηση του Κώδικα περί Δικηγόρων και Πιστοποίηση Διαμεσολαβητών

Την συγκρότηση δύο πολύ σημαντικών για τους δικηγόρους επιτροπών ανακοίνωσε το Υπουργείο  Δικαιοσύνης στις 13 Δεκεμβρίου, με αντίστοιχα δελτία τύπου.
Το πρώτο αφορά την συγκρότηση Επιτροπής για την αναμόρφωση του «Κώδικα περί Δικηγόρων» και έχει ως εξής:

«Την επεξεργασία και αναμόρφωση των Διατάξεων «περί του Κώδικος Δικηγόρων» θα μελετήσει Ειδική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή που συγκροτήθηκε με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου

Πρόεδρος Επιτροπής ορίστηκε ο δικηγόρος κ. Αντώνης Βγόντζας και μέλη οι κ. Στυλιανός Σταματόπολυλος, Καθηγητής Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Νικόλαος Βαλεργάκης, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Παπάκος, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας, Μιχαήλ Ζαφειρόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Θεόδωρος Σχινάς, Μέλος του Δ.Σ του ΔΣΑ, Κωνσταντίνος Κουτσουλέλος, Δικηγόρος, Ειδικός Συνεργάτης στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτριος Σκαρίπας, Δικηγόρος και Λεωνίδας Γεωργόπουλος, Δικηγόρος, Μέλος του Δ.Σ του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιρειών.
Η Επιτροπή οφείλει να περατώσει το έργο της έως τις 25 Φεβρουαρίου 2012.»

Το δεύτερο αφορά την συγκρότηση Επιτροπής Πιστοποίησης Διαμεσολαβητών, η οποία συγκροτείται το πρώτον στη χώρα μας, σε εφαρμογή του νόμου περί διαμεσολάβησης και έχει ως εξής:

Η Επιτροπή Πιστοποίησης Διαμεσολαβητών που προβλέπεται στο Νόμο, ο οποίος εισάγει στη χώρα το θεσμό της Διαμεσολάβησης προκειμένου να επιλύονται διαφορές εκτός δικαστηρίων, συγκροτήθηκε με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

Σύμφωνα με την απόφαση την Επιτροπή αποτελούν οι:

  • Λάμπρος Κοτσίρης, Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως Πρόεδρος , με αναπληρώτριά του την Αλεξάνδρα Ματαράγκα-Σέππαρντ, Διδάκτωρ Νομικής, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια.
  • Αντώνιος Αργυρός, Δικηγόρος Αθηνών, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά του την Δέσποινα Στειροπούλου, Δικηγόρο Αθηνών.
  • Καλλιόπη Ευαγγέλου, Δικηγόρος Αθηνών, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Σπυρίδωνα Αντωνέλο, Δικηγόρο Αθηνών.
  • Δήμητρα Τριανταφύλλου, Δικηγόρος Θεσσαλονίκης, Διαπιστευμένη Διαμεσολοβήτρια, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά της τη Δέσποινα Παπαδογεωργάκη, Δικηγόρο Αθηνών, Διαπιστευμένη Διαμεσολοβήτρια.
  • Μαρία Αδαμοπούλου, Διαπιστευμένη Διαμεσολοβήτρια, ως τακτικό μέλος με αναπληρώτριά της τη Βασιλική Σκορδάκη, Δικηγόρο Αθηνών, Διαπιστευμένη Διαμεσολοβήτρια.

Η Επιτροπή αυτή είναι το όργανο το οποίο ελέγχει τους φορείς κατάρτισης Διαμεσολαβητών, καθώς και τους ίδιους τους Διαμεσολαβητές ως προς τη τήρηση των υποχρεώσεων τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
 

Σχολιάστε

Filed under Δικηγορία, Υπουργείο Δικαιοσύνης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s