Σε διαβούλευση οι Οργανισμοί συλλογικής διαχείρισης και το δικαίωμα δημόσιας εκτέλεσης έργων πνευματικής ιδιοκτησίας

Από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού τέθηκε σε διαβούλευση μέχρι την 31η Δεκεμβρίου το θέμα των οργανισμών συλλογικής διαχείρισης και το δικαίωμα δημόσιας εκτέλεσης έργων πνευματικής ιδιοκτησίας. Το σχετικό σημείωμα του Υπουργείου, έχει ως εξής:

«Οι οργανισμοί συλλογικής διαχείρισης και το δικαίωμα δημόσιας εκτέλεσης αποτελούν ένα θέμα εξαιρετικά σημαντικό για τους δημιουργούς και τους καλλιτέχνες το οποίο συγχρόνως απασχολεί κι έναν μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων που μετέχουν στην οικονομική ζωή της χώρας. Παράλληλα πρόκειται για ένα ζήτημα αρκετά τεχνικό και σύνθετο.

Τίθεται σε δημόσια διαβούλευση όχι ένα έτοιμο σχέδιο νόμου αλλά τα ζητήματα τα οποία κρίνεται ότι χρειάζονται νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να υποβάλουν τις απόψεις τους και συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση των σχετικών ζητημάτων. Παράλληλα με τη δημόσια διαβούλευση θα ξεκινήσει η διαδικασία σύνταξης σχεδίου νόμου, η οποία θα λάβει υπόψη της τα αποτελέσματα της διαβούλευσης.

Στο υπό διαβούλευση κείμενο αναπτύσσονται τα προβλήματα του χώρου αυτού, οι βασικοί στόχοι της επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης και ορισμένες γενικές αρχές οι οποίες θα πρέπει να διέπουν όλες τις τυχόν λύσεις που θα προταθούν και εν τέλει τη νομοθετική ρύθμιση.

Καλείται αφενός η κοινότητα των δημιουργών, καλλιτεχνών και των φορέων που τους εκπροσωπούν ή διαχειρίζονται δικαιώματά τους και αφετέρου όλες οι ενώσεις χρηστών, οι επιχειρήσεις που κάνουν δημόσια χρήση έργων πνευματικής ιδιοκτησίας αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος, να υποβάλουν προτάσεις ή/και παρατηρήσεις στα ερωτήματα που τίθενται στην δημόσια διαβούλευση».

Το προς διαβούλευση υλικό αποτελείται από το κείμενο της διαβούλευσης και το συνοδευτικό κείμενο.

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s