Δελτίο μηνυτηρίων αναφορών

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής κατέθεσαν στις 25-11-2011, αναφορά ενώπιον του κ. Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, ζητώντας την άμεση, επείγουσα ποινική διερεύνηση του ζητήματος της διαχείρισης των αποθεματικών του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ), τα οποία επενδύθηκαν με ανεξέλεγκτο τρόπο εκ μέρους της Τράπεζας της Ελλάδος σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια αρκετών δις ευρώ και τούτο χωρίς την παραμικρή άδεια και ενημέρωση των διοικήσεων του ΕΤΑΑ. Οι μηνυτές αιτούνται την ανάθεση της υπόθεσης σε Ειδικό Εφέτη Ανακριτή. Το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς εδώ.

Την επόμενη μέρα ο σύλλογος «Έλληνες Φορολογούμενοι», με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του, κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά, με την οποία ζητά την διερεύνηση ποινικών ευθυνών παντός υπευθύνου, για την χορήγηση των παράνομων συντάξεων. Συγκεκριμένα, οι μηνυτές καλούν τον Εισαγγελέα να διερευνήσει τις παρακάτω κατηγορίες υποθέσεων:

α) Συντάξεις,  οι δικαιούχοι των οποίων είχαν αποβιώσει και οι οποίες εισπράττονταν  παράνομα από τους ζώντες συγγενείς τους (περίπου 20.000 περιπτώσεις).

β) Τον ανεξήγητα υψηλό αριθμό των “τυφλών” της Ζακύνθου (2% του πληθυσμού)  που, επί σειρά ετών, λάμβαναν συντάξεις που ενδεχόμενα δεν δικαιούνταν.

γ) Τις υπερβολικές και ενδεχόμενα αδικαιολόγητες συνταγογραφήσεις ακριβών φαρμάκων από γιατρούς διαφόρων νοσοκομείων.

Λεπτομέρειες και το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς εδώ.

Σχολιάστε

Filed under ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s