Διαμαρτυρία του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας για την μη καταβολή των αποζημιώσεων στους ασκούμενους στα δικαστήρια

Με έγγραφό του προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση στην πληρωμή της μηνιαίας  αποζημιώσεως των ασκουμένων στα δικαστήρια δικηγόρων. Το έγγραφο έχει ως εξής:

Λάρισα 18-11-2011 ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΠΡΟΣ : Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Διεύθυνση Οικονομικού Τμήμα Μισθοδοσίας
ΘΕΜΑ : Καταβολή μηνιαίας αποζημίωσης στους ασκούμενους Δικηγόρους. ΣΧΕΤΙΚΟ : Αρθρο 33 του Ν.3910/2011, όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 68 του Ν.3994/2011 .
Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με το άρθρο 33 του Ν.3910/2011, όπως τούτο συμπληρώθηκε με το άρθρο 68 του Ν.3994/2011, τροποποιήθηκε ο Κώδικας Δικηγόρων στο άρθρο 6, στο οποίο προστέθηκε η παράγραφος 5, το περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής : «5. Μέρος της άσκησης, διάρκειας έως έξι μηνών μπορεί να γίνει στο πολιτικό και διοικητικό Εφετείο ή Πρωτοδικείο ή στην αντίστοιχη Εισαγγελία ή στο Ειρηνοδικείο της έδρας του Δικηγορικού Συλλόγου που είναι εγγεγραμμένος ο ασκούμενος …… »
Κατ’εφαρμογή των ανωτέρω, στα Δικαστήρια της Λάρισας ήδη πραγματοποιούν μέρος της άσκησης τους κατά το τρέχον εξάμηνο συνολικά εννέα (9) ασκούμενοι Δικηγόροι, εγγεγραμμένοι στο Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας. Ενώ όμως η άσκησή τους έχει ήδη ξεκινήσει από τις 16 Σεπτεμβρίου 2011 και ενώ ήδη έχει καθορισθεί το ποσό της αποζημίωσης/αμοιβής η οποία προβλέπεται να τους καταβάλλεται μηνιαίως, εντούτοις μέχρι σήμερα όχι μόνον ουδέν τους καταβλήθηκε αλλά επιπλέον ουδεμία επίσημη ενημέρωση υπάρχει περί του ακριβούς χρόνου έναρξης καταβολής της μηνιαίας αποζημίωσης/αμοιβής τους.    Είναι προφανές ότι η ανωτέρω καθυστέρηση αλλά και η έλλειψη έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης επί του ανωτέρω ζητήματος, αφενός προκαλεί τις εύλογες ανησυχίες αλλά και τη δυσφορία των ασκουμένων δικηγόρων και αφετέρου αποθαρρύνει την ένταξη νέων ασκουμένων στο πεδίο εφαρμογής της νέας αυτής διάταξης του Κώδικα περί Δικηγόρων. Ως εκ τούτου και προς ενημέρωση των ασκουμένων δικηγόρων, μελών του Συλλόγου μας, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε περί του ακριβούς χρόνου έναρξης καταβολής της μηνιαίας αποζημίωσης/αμοιβής τους για την άσκηση τους στα Δικαστήρια της Λάρισας ή άλλως, περί των τυχόν ζητημάτων που δυσχεραίνουν την υλοποίηση της ανωτέρω διαδικασίας.

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ                          ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΑΤΣΑΡΟΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Δικηγορία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s