Νέο Πειθαρχικό Δίκαιο των Υπαλλήλων του Δημοσίου

Ολοκληρώνεται στις 15.11 η διαβούλευση για τον νέο Πειθαρχικό Κώδικα των Δημοσίων Υπαλλήλων. Τέθηκαν υπό σχολιασμό η αιτιολογική έκθεση και το σχέδιο νόμου. Με δεδομένο το γεγονός, ότι Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραμένει ο κ. Ρέππας και στη νέα κυβέρνηση, πιθανολογούμε, ότι η εν λόγω νομοθετική πρωτοβουλία θα πάρει τον δρόμο της για την ελληνική βουλή. Η διαβούλευση ξεκίνησε την 01.11. Το σχετικό σημείωμα του Υπουργού αναφέρει τα εξής:

«Τίθεται σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για το Πειθαρχικό Δίκαιο των υπαλλήλων του Δημοσίου, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για την ενίσχυση των δημοκρατικών διαδικασιών νομοθέτησης και την εμπέδωση της διαφάνειας στη διοικητική δράση.
Με το παρόν σχέδιο νόμου επιχειρούμε την αναδιάταξη του συστήματος παραπτωμάτων και ποινών των υπαλλήλων του δημοσίου, ώστε αφενός μεν να αναδιαμορφώσουμε το προφίλ του έντιμου και αποτελεσματικού δημόσιου υπαλλήλου στην ελληνική κοινωνία, αφετέρου δε να εξελίξουμε ένα «πλαδαρό» σύστημα καταστολής παραβατικών συμπεριφορών στο δημόσιο, σε δυναμικό εργαλείο ανάπτυξης των ανθρώπινων πόρων και βασικό εγγυητή διασφάλισης του δημόσιου συμφέροντος κατά την ανάπτυξη διοικητικής δράσης από οποιοδήποτε διοικητικό όργανο, σε οποιοδήποτε επίπεδο διοίκησης.
Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011 και, αφού ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματά της, το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση.
Η συμμετοχή σας στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, αποτελεί κρίσιμο παράγοντα επιτυχίας της νομοθετικής μας πρωτοβουλίας.

Δημήτρης Ρέππας
Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης
& Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης»

 

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s