Εγκύκλιος Τέντε, για τις αναβολές υποθέσεων στα ποινικά δικαστήρια

Σύμφωνα με δημοσίευμα του»Βήματος», ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες, με εγκύκλιό του προς τους Εισαγγελείς Εφετών της χώρας,  ζητά απ’ αυτούς να αναφέρουν, εάν οι αναβολές των υποθέσεων για τρίτη ή και παραπάνω από τρίτη φορά ήταν δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες.
Υπενθυμίζεται, ότι οι διευθύνοντες τις εισαγγελίες από τον Σεπτέμβριο του 1992 υποβάλλουν στην εισαγγελία του ΑΠ πίνακες για τις αναβολές που δίδονται από τα δικαστήρια. Ο κ. Τέντες λοιπόν, επισημαίνει, ότι στους πίνακες αυτούς οι συνάδελφοί του πρέπει να αναφέρουν την άποψή τους, για το αν η αναβολή των υποθέσεων για τρίτη φορά ή περισσότερο από τρίτη ήταν δικαιολογημένη ή αδικαιολόγητη.
Σκοπός της εγκυκλίου αυτής είναι: α) ο έλεγχος των αδικαιολόγητων αναβολών και ο περιορισμός τους, β) ο έλεγχος των δικαστικών λειτουργών που χορηγούν αυτές και γ) η επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης χωρίς να ταλαιπωρούνται οι πολίτες.
Τα στοιχεία αυτά (δικαιολογημένο ή αδικαιολόγητης αναβολής) πρέπει να προκύπτουν από αναφορές που συντάσσουν οι εκάστοτε εισαγγελείς της έδρας των δικαστηρίων.
Ολόκληρο το δημοσίευμα εδώ.

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s