Σύσταση άμισθης ομάδας εργασίας από τον ΔΣΑ, για την συγκρότηση Φορέα Κατάρτισης Διαμεσολαβητών

                                             

Αυτά είναι καλά νέα: Ο ΔΣΑ κινεί την διαδικασία, για την συγκρότηση Φορέα Διαμεσολαβητών. Είναι αναγκαιότητα, να φτάσει γρήγορα στη συγκρότηση. Το σχετικό δελτίο τύπου, έχει ως εξής:

Δελτίο τύπου (12.10.2011) Για τη σύσταση ‘Aμισθης Ομάδας Εργασίας με σκοπό τη συγκρότηση Φορέα Κατάρτισης διαμεσολαβητών από το ΔΣΑ και τα Επιμελητήρια των Αθηνών

Καταχωρήθηκε: 12-10-2011

Με το νόμο 3898/2010 εισήχθη στο δικαιικό μας σύστημα ο θεσμός της «Διαμεσολάβησης» που συνίσταται σε μια διαρθρωμένη διαδικασία με την οποία τα μέρη μιας διαφοράς την επιλύουν εξωδικαστικά, καταλήγοντας σε συμφωνία επίλυσης με τη βοήθεια ενός ειδικά εκπαιδευμένου ουδέτερου τρίτου προσώπου, του Διαμεσολαβητή.

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 4 παρ. γ και 6 του ως άνω νόμου ο Διαμεσολαβητής πρέπει να έχει τη ιδιότητα του Δικηγόρου και να έχει λάβει σχετική διαπίστευση κατόπιν εξετάσεων ενώπιον Επιτροπής του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Περαιτέρω στο άρθρο 5 παρ. 1 του ίδιου νόμου προβλέπεται ότι την κατάρτιση των Διαμεσολαβητών θα την παρέχουν Φορείς Κατάρτισης υπό τη μορφή Αστικών μη κερδοσκοπικών εταιριών, τους οποίους θα συστήσουν από κοινού ένας τουλάχιστον Δικηγορικός Σύλλογος και ένα τουλάχιστον Επιμελητήριο.

Κατόπιν αυτών, το Δ.Σ. του ΔΣΑ (ο οποίος, παρεμπιπτόντως, έχει ήδη – από τον Ιούνιο – καθιερώσει τη διεξαγωγή σειράς επαναλαμβανόμενων σεμιναρίων εισαγωγής των Δικηγόρων στο θεσμό της Διαμεσολάβησης), κατά τη συνεδρίαση της 10ης-10ου-2011, ενέκρινε την πρόταση για τη σύσταση ʼμισθης Ομάδας Εργασίας με σκοπό τη συγκρότηση Φορέα Κατάρτισης Διαμεσολαβητών από το ΔΣΑ και τα Επιμελητήρια των Αθηνών και την υποστήριξη της αδειοδότησής του από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, κατά τα οριζόμενα στα εκτελεστικά του ν. 3898/2010 κείμενα, αποτελούμενη από τους κ.κ. Αντωνέλο Σπύρο, Δικηγόρο-Διαπιστευμένο Διαμεσολαβητή, Μέλος του Βρετανικού Φορέα CIArb, Καλλιόπη Ευαγγέλου Δικηγόρο-MΔE Πολιτικής Δικονομίας, Yποψήφια Διδάκτορα Νομικής, Ειρήνη Ματσούκα Δικηγόρο-Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια και Ελένη Πλέσσα Δικηγόρο-Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, λόγω ειδικής γνώσης τους γύρω από το αντικείμενο της Διαμεσολάβησης. Παράλληλα, συστάθηκε Επιτροπή απαρτιζόμενη από τους Συμβούλους κ.κ. Αθανάσιο Παυλόπουλο, Χριστίνα Τσαγκλή, Ηλία Νικολακάκο, Φώτιο Κωτσή, και Νικόλαο Κουτκιά η οποία και ανέλαβε να παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Σχολιάστε

Filed under ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s