Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας: αναβολή εκδόσεως αποφάσεως από το Ειρηνοδικείο Λάρισας και όχι διαγραφή χρεών

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας, με δελτίο τύπου του, παρεμβαίνει υπέρ της αλήθειας και της σοβαρότητας και δίνει τις απαραίτητες διευκρινίσεις, για την περίφημη απόφαση 106/2011 του Ειρηνοδικείου Λάρισας, που κατά κόρον προβλήθηκε από τα ΜΜΕ, ως απαλείφουσα το σύνολο των χρεών οφειλέτιδος. Το δελτίο τύπου, έχει ως εξής:

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Λάρισα 13 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Από τα τέλη του μηνός Σεπτεμβρίου 2011, έτυχε ευρείας δημοσιότητας στα Μ.Μ.Ε. της χώρας η «είδηση» ότι το Ειρηνοδικείο Λάρισας με απόφασή του (και δη την υπ’αριθμ. 106/2011 -εκουσία δικαιοδοσία-) διέγραψε το 100% των χρεών (26.179,65 ευρώ) άνεργης δανειολήπτριας. Δεδομένης μάλιστα της δυναμικής των ΜΜΕ, η εν λόγω «είδηση» αναπαράχθηκε και συνεχίζει να αναπαράγεται πολλαπλώς, αποτελώντας αντικείμενο συζήτησης πανελληνίως.
Θεωρώντας θεσμικό μας καθήκον να συνεχίσουμε, όπως εμπράκτως έχουμε αποδείξει, να προσεγγίζουμε με τη δέουσα υπευθυνότητα το ευαίσθητο ζήτημα των «υπερχρεωμένων» πολιτών, οφείλουμε, προς αποκατάσταση της αληθείας, να διευκρινίσουμε τα εξής :
Η συγκεκριμένη «είδηση», με τον τρόπο που είδε το φώς της δημοσιότητας, ουδεμία σχέση έχει με το περιεχόμενο της δικαστικής απόφασης στην οποία αναφέρεται, καθώς ουδόλως τούτη διέγραψε τα χρέη της αιτούσας, παρά μόνον ανέβαλε την κρίση της, ορίζοντας νέα δικάσιμο για επαναπροσδιορισμό των μηνιαίων καταβολών της.
Για του λόγου δε το αληθές παραπέμπουμε ευθέως τόσο στο σκεπτικό όσο και στο διατακτικό της συγκεκριμένης δικαστικής απόφασής, σύμφωνα με τα οποία:
« … απεδείχθη ότι η αιτούσα έχει περιέλθει χωρίς δόλο σε πραγματική αδυναμία καταβολής και ελαχίστων ακόμη χρηματικών ποσών … πλην όμως λόγω του ότι η παραπάνω δυσμενής οικονομική κατάσταση της αιτούσας κρίνεται ως προσωρινή … πρέπει για το λόγο αυτό το Δικαστήριο να αναβάλει την έκδοση απόφασης και να ορίσει νέα δικάσιμο, όχι νωρίτερα από πέντε μήνες, για επαναπροσδιορισμό …»
«Για τους λόγους αυτούς … Αναβάλει την έκδοση απόφασης και Ορίζει νέα δικάσιμο για επαναπροσδιορισμό των μηνιαίων καταβολών
της αιτούσας … » .

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος Κατσαρός                                               Τρύφων Τσάτσαρος

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under ΔΙΚΗΣ ΟΦΘΑΛΜΟΣ, ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s