Άμεση σύγκληση της Ολομέλειας των Προέδρων ή της Συντονιστικής ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Κοζάνης

 ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΠΡΟΣ

Την Ολομέλεια των Προέδρων

των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

ΚΟΙΝ.

Προς τους Προέδρους

όλων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας

 

Μετά την επιβολή του Φ.Π.Α., τις δυσμενέστατες διατάξεις του Ν. 3919/2011, το πρόσφατα θεσπισθέν άρθρο 70 του Ν.3994/2011 (αγωγόσημο επί των αναγνωριστικών αγωγών) και την υπαγωγή των δικηγόρων σε όλες ανεξαιρέτως τις επιβαρυντικές ρυθμίσεις κατά των ελευθέρων επαγγελματιών (τέλος επιτηδεύματος, εισφορές κ.λ.π.), τις τελευταίες ημέρες, εν μέσω καλοκαιρινής ραστώνης, με αγανάκτηση και οργή παρακολουθούμε ένα νέο κύμα ενορχηστρωμένων επιθέσεων κατά των δικηγόρων, που επικεντρώνεται σε μεταφορά ύλης, αμιγώς δικηγορικής (συναινετικά διαζύγια, προσημειώσεις υποθηκών κλπ), σε άλλες επαγγελματικές τάξεις. Κύριοι υποκινητές του θέματος αυτού είναι αρμόδιοι πολιτικοί παράγοντες, θεσμικοί φορείς και μερίδα του τύπου, με δηλώσεις και δημοσιεύσεις που ξεκίνησαν από τις αρχές του έτους και ολοένα και επιτείνονται, με απώτερο σκοπό να καταστήσουν το θέμα τούτο ΄΄ώριμο΄΄, ώστε σύντομα να περιβληθεί το νομοθετικό τύπο εντασσόμενο σε οποιοδήποτε νομοσχέδιο.

Όταν στις 16-3-2011, κατά την πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας των νεοεκλεγέντων Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κοζάνης κατήγγειλε σχετικό δημοσίευμα, δεν αποδόθηκε η ανάλογη βαρύτητα σ’ αυτό, ενόψει των άλλων άμεσων προβλημάτων που μας απασχολούν, αλλά η συνεχής δημοσιότητα του θέματος, που εκφράζει τις μύχιες  προθέσεις κάποιων, δεν επιτρέπει πλέον εφησυχασμό, αλλά επιβάλλει διαρκή εγρήγορση και επαγρύπνηση.

Κατόπιν τούτου, θεωρούμε απολύτως αναγκαίο:

1.Να συγκληθεί άμεσα η Ολομέλεια των Προέδρων ή πάντως η Συντονιστική Επιτροπή, προκειμένου να επιληφθούν των παραπάνω θεμάτων, πριν μας προλάβει νομοθετικός αιφνιδιασμός.

2.Να πραγματοποιήσει η Συντονιστική Επιτροπή ή Επιτροπή διευρυμένη με τη συμμετοχή και άλλων Προέδρων, συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου:

α)Να ζητήσει την άμεση τροποποίηση της διάταξης του άρθρου 70 του Ν.3994/2011,ώστε να εξαιρεθούν οι κάθε φύσης αναγνωριστικές αγωγές από το τέλος του δικαστικού ενσήμου, το οποίο είναι επαχθέστατο για τους πολίτες και τους δικηγόρους και το οποίο άλλωστε δεν συμβιβάζεται με την φύση τους, όπως έχει ήδη επισημανθεί και από άλλους Προέδρους.

β)Να καταστήσει σαφές με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι οι διαχωριστικές γραμμές των επιβαρυντικών για τους δικηγόρους ρυθμίσεων έχουν προ πολλού παραβιασθεί και ως εκ τούτου δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν την παραμικρή δυσμενή σε βάρος τους μεταχείριση, τονίζοντας την αποφασιστικότητα σύσσωμου του δικηγορικού σώματος προς το σκοπό αυτό.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣ. ΤΣΙΩΤΣΙΑΣ                                       ΕΛ. ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΟΥ

 

Advertisements

1 σχόλιο

Filed under Δικηγορικός Σύλλογος Κοζάνης

One response to “Άμεση σύγκληση της Ολομέλειας των Προέδρων ή της Συντονιστικής ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Κοζάνης

  1. Όσο δεν παίρνουμε την κατλάσταση στα χέρια μας και εξακολουθούνε να κινούμαστε γύρω από το Βασιλιά Ήλιο ( βλ. πρόεδρο ΔΣΑ) θα πηγαίνουμε από ήττα σε ήττα. Από πέρσι φαινόταν ότι ή τα έχουν πουλήσει όλα ή έχουν κάνει τη ¨καβάτζα» τους (σ.σ οι τρεις «μεγάλοι»). Τώρα λοιπόν πάλι με την Ολομέλεια (του ενός) και τη Συντονιστική περιμένουμε να δούμε χαϊρι και προκοπή ???? Ε, λοιπόν, αν δεν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, διαχωρίζοντας τη θέση μας, οι επαρχιακοί σύλλογοι και οι μαχόμενοι δικηγόροι της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, τώρα, πότε ???

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s