Καλλιόπη Σπανού, η νέα «Συνήγορος του Πολίτη»

Ελληνική ΚυβέρνησηΣύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ορκίστηκε σήμερα και ανέλαβε αμέσως καθήκοντα η νέα Συνήγορος του Πολίτη, κ. Καλλιόπη Σπανού. Η ανακοίνωση του Υπουργείου έχει, ως εξής:

«Ορκίστηκε σήμερα ως «Συνήγορος του Πολίτη», ενώπιον του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα και του Υφυπουργού Ντίνου Ρόβλια, η καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών Καλλιόπη Σπανού, μέχρι τώρα αναπληρώτρια «Συνήγορος του Πολίτη» και υπεύθυνη στην Ανεξάρτητη Αρχή για τις σχέσεις κράτους – πολίτη. Η κα Σπανού διορίστηκε στη θέση του αποχωρήσαντος «Συνήγορου του Πολίτη» για το υπόλοιπο της θητείας του έως τις 20 Φεβρουαρίου 2012.

Κατά  την πρώτη συνάντηση εργασίας συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν την Ανεξάρτητη Αρχή. Ο Υπουργός επισήμανε την επιτυχή πορεία της Αρχής στη διαμεσολάβηση μεταξύ της δημόσιας διοίκησης και των πολιτών για την προστασία των δικαιωμάτων τους, την τήρηση της νομιμότητας και την καταπολέμηση της κακοδιοίκησης, δικαιώνοντας έτσι την επιλογή ίδρυσης του «Συνήγορου του Πολίτη». Ο κ. Ρέππας επισήμανε εξάλλου την εξέλιξη που είχαν οι προηγούμενοι «Συνήγοροι», ο κ. Διαμαντούρος ως «Ευρωπαίος Συνήγορος» και ο κ. Καμίνης ως Δήμαρχος Αθηναίων, και ευχήθηκε στην κα Σπανού κάθε επιτυχία και διάκριση».

 Επιλογή γυναίκας  Συνηγόρου του Πολίτη λοιπόν, είναι ένα ακόμη ενθαρρυντικό γεγονός στην πορεία των Ελληνίδων προς τα ανώτατα κλιμάκια της ιεραρχίας της χώρας.  Καλή της επιτυχία! Όπως και τις κ. Ασημακοπούλου και Διακομανώλη, την περιμένει πολλή δουλειά…

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s