Αρνείται συνάντηση με την τρόικα η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων

Στην έκτακτη συνεδρίασή της της Κυριακής 08.05.11, η Ολομέλεια των Προέδρων ασχολήθηκε με το ενδεχόμενο συνάντησης των δικηγόρων με την τρόικα. Σχετικά, ενημερώθηκαν οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων, με το παρακάτω έγγραφο του προέδρου της ολομέλειας :

  » ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 Αθήνα, 6.5.2011

 Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Σήμερα, Παρασκευή 6 Μαΐου 2011, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Θανάσης Ξηρός και μου ανακοίνωσε ότι την Τρίτη 10.5.2011 και ώρα  6.00 μ.μ. θα πρέπει να βρίσκομαι στο Υπουργείο προκειμένου να παραβρεθώ σε συνάντηση με την «Τρόικα». Και αυτό γιατί, όπως μου είπε, θα τεθεί θέμα σχετικά με τον «τρόπο λειτουργίας» των Δικηγορικών Συλλόγων.

Ζήτησα να μάθω την «ατζέντα» της συνάντησης, πλην όμως με μεγάλη μου έκπληξη, έλαβα την απάντηση ότι ούτε ο ίδιος την γνωρίζει, αλλά εκείνο που γνωρίζει είναι ότι θα πρέπει να παραβρεθώ στη συνάντηση.(!!!) Την ίδια απάντηση έλαβα και όταν του εδήλωσα ότι οι Δικηγόροι, έχουν όργανα και δρουν συλλογικά και δεν πρόκειται να συμμετάσχω εάν δεν ενημερώσω και συζητήσω το θέμα τόσο με την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας όσο και με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Πέραν του υπεροπτικού και αλαζονικού ύφους του εν λόγω Γενικού Γραμματέα και μάλιστα προς τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου του οποίου είναι μέλος αλλά και προς ολόκληρο το δικηγορικό σώμα, δηλώνοντας ότι μάθει δεν μάθει την «ατζέντα» εγώ πρέπει να είμαι εκεί, θεωρώ μείζονος θεσμικής σημασίας το θέμα και πρέπει να λάβουμε σχετικές αποφάσεις.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ»

 

Τελικά, η Ολομέλεια αποφάσισε με 32 ψήφους έναντι 9, να αρνηθεί την συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας. Σχετικά, εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

«Δελτίο τύπου Ολομέλειας Προέδρων Δικ. Συλλογ.Ελλάδος

<!–

Καταχωρήθηκε: 08-05-2011

–>

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα, 8/5/2011

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος, η οποία συνήλθε εκτάκτως στις 08-05-2011 στην Αθήνα, με μοναδικό θέμα την συμμετοχή των εκπροσώπων του Δικηγορικού Σώματος, μετά από προφορική πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Τρόϊκα, την Τρίτη 10-05-2011 και ώρα 6 μ.μ., αποφάσισε ότι οι Δικηγόροι αποδέχονται ως συνομιλητή τους μόνο τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ως θεσμικό εκπρόσωπο της εκλεγμένης πολιτικής ηγεσίας του τόπου και καθ’ύλην αρμόδιο για τα θέματα του κλάδου τους, με τον οποίο ανέκαθεν βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία για την επίλυση όλων των θεσμικών τους ζητημάτων,αλλά σε καμία περίπτωση δεν δέχονται να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη συνάντηση, με συνομιλητές εκπροσώπους της Τρόϊκα, την οποία δεν αναγνωρίζουν ως θεσμικό όργανο, ούτε νομιμοποιούν τη παρουσία της στην Ελληνική Δημοκρατία.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ»

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Ολομέλεια

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s