Τηλεφωνική και ηλεκτρονική γραμμή SOS από την Γενική Γραμματεία Ισότητας

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας από 11 Μαρτίου 2011 της τηλεφωνικής γραμμής SOS 15900 και της ηλεκτρονικής διεύθυνσης sos15900@isotita.gr . Η γραμμή SOS απευθύνεται σε γυναίκες θύματα βίας. Είναι πανελλαδικής εμβέλειας, 24ωρης λειτουργίας επί 365 μέρες το χρόνο, με αστική χρέωση. Τη γραμμή στελεχώνουν ψυχολόγοι και κοινωνικοί/ές επιστήμονες που θα παρέχουν άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας. Η λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής SOS προσφέρει υπηρεσίες ενημέρωσης και τηλεφωνικής συμβουλευτικής σε θύματα όλων των μορφών βίας λόγω φύλου.

Η λειτουργία της γραμμής θα γνωστοποιηθεί στο ευρύ κοινό μέσω τηλεοπτικού μηνύματος με τίτλο «Η τελευταία φορά», το οποίο θα προβληθεί ως κοινωνικό μήνυμα από μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς. Βρίσκεται αναρτημένο στη ιστοσελίδα (www.isotita.gr).

Η λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής SOS εντάσσεται σε ένα σύνολο προγραμματισμένων δράσεων συγχρηματοδοτούμενων από το ΕΣΠΑ, το οποίο περιλαμβάνει και τη δημιουργία 14 Συμβουλευτικών Κέντρων και 14 Ξενώνων στις Πρωτεύουσες των Περιφερειών, καθώς και καμπάνια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για την πρόληψη του φαινομένου. Η γραμμή SOS και οι άλλες δράσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας κατά των γυναικών αποτελούν τον κεντρικό πυλώνα του Εθνικού Προγράμματος για την Ουσιαστική Ισότητα των φύλων 2010-2013, που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010.

Σχολιάστε

Filed under ισότητα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s